Kuře s žemlovo-máslovou nádivkou recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

1 kuře
100 g másla
4 žemle (rožky)
1 polévková lžíce vegety(plnější)
sůl
pepř černý mletý
1 dcl mléka
1 vejce
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kostky. Rozehřejeme 1/3 másla a opražíme rohlíky dozlatova s 1 polévkovou lžíci vegety. Dáme celou lžíci, nádivka musí být skoro až přesolená, ale při pečení sůl vsákne do kuřete.

  2. Dáme do misky a polijeme asi 1 dcl mléka a druhou třetinou másla, kterou jsme předtím rozpustili. Rozšleháme vajíčko a přidáme do náplně. Zasypeme natí a okořeníme.

  3. Náplň má mít polohustou konzistenci. Kuře rozřízneme napůl. Od prsní části s rukou oddělíme kůži, i od stehna, aby nám vznikl prostor na náplň.

  4. Naplníme kuře, osolíme a dáme péct na 180°C na 1 hodinu. Potom potřeme poslední částí másla a dopékáme 20 minut dočervena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!