Kuře s žemlovo-máslovou nádivkou recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 kuře
- 100 g másla
- 4 žemle (rožky)
- 1 polévková lžíce vegety(plnější)
- sůl
- pepř černý mletý
- 1 dcl mléka
- 1 vejce
- petrželová nať
Postup Kuře s žemlovo-máslovou nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na kostky. Rozehřejeme 1/3 másla a opražíme rohlíky dozlatova s 1 polévkovou lžíci vegety. Dáme celou lžíci, nádivka musí být skoro až přesolená, ale při pečení sůl vsákne do kuřete.
Dáme do misky a polijeme asi 1 dcl mléka a druhou třetinou másla, kterou jsme předtím rozpustili. Rozšleháme vajíčko a přidáme do náplně. Zasypeme natí a okořeníme.
Náplň má mít polohustou konzistenci. Kuře rozřízneme napůl. Od prsní části s rukou oddělíme kůži, i od stehna, aby nám vznikl prostor na náplň.
Naplníme kuře, osolíme a dáme péct na 180°C na 1 hodinu. Potom potřeme poslední částí másla a dopékáme 20 minut dočervena.