Kuřecí kousky v hořčicovo- bylinkové omáčce recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

2 kuřecí prsa
2 lžíce oleje
2 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžička italského koření (Lidl)
sůl
pepř
1 cibule
2 lžičky hladké mouky
100 ml smetany na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostky, promícháme s hořčicí, kořením, solí, pepřem a lžící oleje a dáme odležet do lednice (já nechala přes noc).

  2. Na pánvi rozpálíme druhou lžíci oleje, přidáme cibuli na měsíčky a osmahneme. Pak na pánev přihodíme masíčko a prudce opečeme. Zaprášíme moukou, zarestujeme, podlijeme vývarem (cca300ml) a provaříme asi 5 minut.

  3. Nakonec vlijeme smetanu a necháme už jen krátce probublat. Podáváme s hranolky, vařenými brambory, rýží, vlastně k tomu jde v podstatě cokoliv, my jsme dnes měli se sýrovými floky - viz poznámka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!