Kuřecí křidýlka recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

2 kg kuřecích křidélek
1 dl kefíru
0,5 dl oleje
4 lžíce pokrájených bylinek (pažitka, máta, estragon, tymián, bazalka...)
2 stroužky česneku
1 lžička citronové kůry
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V míse smíchejte kefír, bylinky (asi 1 lžičku si odložte na ozdobení), sůl, česnek nakrájený na tenké plátky a citronovou kůru.

  2. Očištěná křidýlka rozdělte v kloubech na tři díly (poslední letky nebudete používat). Díly pečlivě obalte v marinádě ze všech stran a naskládejte je do vhodné nádoby těsně vedle sebe.

  3. V chladu je nechte odležet, nejlépe přes noc, nejméně 2 hodiny.

  4. Křidýlka opečte na rozehřátém oleji pozvolna dozlatova. Ozdobte bylinkami a podávejte s omáčkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!