Kuřecí maso v zeleninové (brokolice, celer, petržel, mrkev) omáčce s těstovinami recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 500 g kuřecího masa
- půl cibule
- 1 česnek
- 1 petržel
- 1 malý celer
- 2-3 střední mrkvička
- 150-200 g brokolice
- kousek másla
- 1 kostka bujonu
- koření:
- sůl
- pepř
- koření na kuře
- libeček
- sojová omáčka
- dle chuti bud 100 ml jogurtu nebo 100 g taveného sýra
Postup Kuřecí maso v zeleninové (brokolice, celer, petržel, mrkev) omáčce s těstovinami
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve dáme vařit brokolici s mrkví, celerem a petrželí nakrájené na kostky či menší kousky, přihodíme bujonovou kostku, přidáme kousek másla a osolíme, vaříme do měkka, poté vybereme zeleninu a rozmixujeme ji tak, aby vznikla hustá hmota, hustotu korigujeme zeleninovým vývarem, pokud je to moc husté, přidáme naberačku zeleninového vývaru.
Nyní nakrájíme na jemno cibulku, osmažíme na oleji, přidáme kousek másla a cca po 2 minutách prolisovaný česnek, chvilku smažíme, až cibulka zesklovatí.
Přihodíme na kostičky nakrájené kuřecí maso, osmahneme ze všech stran-7 minut, osolíme, opepříme, okořeníme kořením na kuře, přidáme libeček a trochu sojové omáčky a ješte 3 minutky smažíme, až je maso hotové.
Přidáme 3-4 velké naběračky zeleninové směsi do pánve ke kuřeti a zamícháme, po 2 minutkách přidáme dle chuti bud jogurt nebo sýr a promícháme, necháme 3 minutky povařit a podáváme s těstovinami či rýží.