Kuřecí polévka s masovými nočky recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

2 kuřecí skelety(od vykošťeného kuřete na roládu)
1,5 l vody
3 mrkve
kousek celeru
pórku
brokolice
sůl
pepř
petrželka (já měla bohužel jen sušenou)
na nočky:
uvařené obrané maso z kuřecích koster
2 vejce
2 stroužky česneku
2 polévkové lžíce hrubé mouky
3 polévkové lžíce strouhanky
majoránka
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kostry dáme do studené osolené vody a vaříme cca 1 hodinu.

  2. Kostry vyjmeme a obereme maso.

  3. Vývar slijeme do jiného hrnce a dáme do něj vařit mrkev a celer (potřebují více času). Pak přidáme brokolici a pórek.

  4. Mezi tím si nadrobno nasekáme obrané maso, přidáme vejce, prolisovaný česnek, promnutou majoránku, petrželku a dobře rozmícháme. Zahustíme moukou a strouhankou tak, aby vznikla hustší hmota.

  5. Nočky do polévky protlačíme přes haluškové sítko.

  6. Provaříme, přidáme zelenou petrželku a dochutíme solí a pepřem (není nutné). Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!