Kuřecí steak na česneku, tymiánu a medu recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

4 vykostěné stehenní řízky
40 stroužků česneku
1-2 lžíce másla nebo ghí
1 lžíce medu
1/2 lžičky tymiánu sušeného nebo 3 větvičky čerstvého
300-400 ml vývaru z masa
1 kelímek 12% smetany
1 lžička hladké mouky
trošku citronové kůry
pepř, sůl

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi vhodné na pečení v troubě roztopíme máslo.

  2. Maso vykostíme a kůži malinko nakrájíme do mřížky. Osolíme, opepříme a nejdříve stranou bez kůže opékáme na másle. Když je opečená, obrátíme kůží dolů a taktéž opečeme dočervena.

  3. Maso vyjmeme, do výpeku vložíme 40 stroužků oloupaného česneku, malinko jej promícháme a zalijeme vývarem. Přidáme tymián, med a a vložíme zpět maso.

  4. Pánev dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme ještě 20-25 minut. Upečené maso vyndáme a výpek zahustíme smetanou smíchanou s jednou lžičkou mouky a dobře provaříme

  5. Podáváme s vařeným bramborem, nebo bramborovou kaší, jak kdo má rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!