Kuřecí stehna na černém pivu recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 4 kuřecí stehna
- 2 větší cibule
- 250 ml černého piva
- Rama Culinesse
- 1/2 sáčku Knorr marinády Pepř & hořčice
- olivový olej
- jíška tmavá
Postup Kuřecí stehna na černém pivu
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a po všech stranách potřeme Knorr marinádou, kterou připravíme podle návodu na obalu.
Maso necháme 30 minut ležet.
Nahrubo nakrájenou cibulí vyložíme pekáček, který předem vymažeme Ramou Culinesse.
Na vrstvu cibule narovnáme marinovaná kuřecí stehna. Pokud nám marináda zbude, přidáme ji do pekáčku.
Maso podlijeme černým pivem a vložíme do předem vyhřáté trouby.
Pečeme za častého polévání výpekem asi 45 - 50 minut při teplotě 200°C.
Po dopečení maso vyjmeme a výpek zahustíme podle potřeby jíškou. Pak maso opět vložíme do pekáčku a prohřejeme.