Kuřecí stehna plněná šunkou a špenátem recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

3 kuřecí stehna
80 g šunky (3 silnější plátky)
listy čerstvého špenátu - možno použít i mražený
3 větší stroužky česneku
sůl
drcený pepř
1 menší cibule do pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna vykostíme tak, že odstraníme horní stehenní kost, druhou kost ponecháme. Osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Na hrubší plátky šunky rozložíme krátce spařené listy špenátu, jemně osolíme, svineme a položíme na maso v místě, kde byla kost.

  2. Maso i kůži sepneme přes tuto rolku, stehno dáme do původního tvaru a spíchneme kovovou masovou jehlou nebo použijeme párátka. Jehly jsou lepší, na každé stehno jsem použila dvě. Stehna na povrchu osolíme a mírně opepříme, vložíme do pekáčku, kde jsme na dno dali hrubě nakrájenou cibuli.

  3. Přidáme trošku vody, asi tak necelý 1 dcl, pekáček přiklopíme víkem nebo použijeme alobal a vložíme do předehřáté trouby. V polovině pečení odklopíme a dopečeme do zlatavé barvy. Před podáváním odstraníme jehly nebo párátka.

  4. Kdo nemá rád česnek, tak může vynechat. Taktéž cibule v pekáčku není nutná, ale já dávám. Je možné přidat trošku oleje. Samozřejmě jde použít oblíbené koření, místo šunky jde použít např. anglická slanina a k cibuli na dno pekáčku je možné přidat trochu uzené slaniny.

  5. Ke stehnu jsem měla vařené brambory a zkoušela jsem glazovanou mrkev - 250 g mrkve nakrájené na hrubší nudle se vloží do vařící vody, mrkev ale nesmíme vařit dlouho, musí zůstat křupavá. Scedíme ji. Na pánvičce rozpustíme 1 menší lžíci másla, přidáme 1/2 lžíce krystalového cukru, za stálého míchání necháme rozpustit, přidáme mrkev a prohřejeme.

  6. Neměla jsem hrubší plátky šunky, tak jsem na jednu porci použila tři tenké na sobě, ale na řezu pak lépe vypadá ten jeden hrubší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!