Kuřecí Tandori Masala na cibuli s kapií recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

800 g kuřecího masa - prsa
2 velké cibule
kuřecí vývar
2 lžíce koření Tandori Masala
1 velká čerstvá paprika – kapie
olej
máslo
bílý pepř
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso z prsou nakrájíme na menší nugety. Cibule oloupeme a nakrájíme na nudličky. Do mísy si dáme 2 lžíce oleje a do něj dáme rozpustit a provonět dvě lžíce koření Tandori Masala.

  2. Jakmile se koření rozpustí v oleji tak do něj přidáme nakrájené kuřecí maso, cibuli, na jemno nakrájenou kapii. Vše osolíme, opepříme, dobře promícháme a necháme uležet do následujícího dne.

  3. Rozpálíme pánev Wok s trochou oleje a vložíme naloženou směs masa, cibule a kapie. Zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo a jakmile je maso zatažené tak přilijeme cca půl litru kuřecího vývaru. Necháme chvilku provařit.

  4. Z dvou lžic hladké mouky a másla si vytvoříme tepelně neupravenou máslovou jíšku ve formě dvou kuliček. Jakmile je směs provařena, přidáme kuličky máslové jíšky a necháme pomalu rozpustit a tím i zahustit.

  5. Provaříme při mírném varu cca 10 minut a máme hotovo. Příloha pečené brambory, rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!