Kuřecí Tandori Masala na cibuli s kapií recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 800 g kuřecího masa - prsa
- 2 velké cibule
- kuřecí vývar
- 2 lžíce koření Tandori Masala
- 1 velká čerstvá paprika – kapie
- olej
- máslo
- bílý pepř
- hladká mouka
Postup Kuřecí Tandori Masala na cibuli s kapií
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso z prsou nakrájíme na menší nugety. Cibule oloupeme a nakrájíme na nudličky. Do mísy si dáme 2 lžíce oleje a do něj dáme rozpustit a provonět dvě lžíce koření Tandori Masala.
Jakmile se koření rozpustí v oleji tak do něj přidáme nakrájené kuřecí maso, cibuli, na jemno nakrájenou kapii. Vše osolíme, opepříme, dobře promícháme a necháme uležet do následujícího dne.
Rozpálíme pánev Wok s trochou oleje a vložíme naloženou směs masa, cibule a kapie. Zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo a jakmile je maso zatažené tak přilijeme cca půl litru kuřecího vývaru. Necháme chvilku provařit.
Z dvou lžic hladké mouky a másla si vytvoříme tepelně neupravenou máslovou jíšku ve formě dvou kuliček. Jakmile je směs provařena, přidáme kuličky máslové jíšky a necháme pomalu rozpustit a tím i zahustit.
Provaříme při mírném varu cca 10 minut a máme hotovo. Příloha pečené brambory, rýže.