Kuřecí trikolora recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

750 g kuřecích prsou
1 velká cibule
1-2 stroužky česneku
asi 5 lžic smetany
1 menší mrkev
50 g strouhaného eidamu
kousek mladé cukety
hrst medvědího česneku
sůl
pepř
kurkuma
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nasekáme a na lžíci oleje orestujeme, až zesklovatí. Pak ji odstavíme a necháme vychladnout.

  2. Maso umeleme, osolíme, opepříme, vmícháme připravenou cibuli, utřený česnek a 3 lžíce smetany. Necháme krátce odležet. Pak připravenou masovou směs rozdělíme na tři části.

  3. Do jedné části zamícháme najemno nastrouhanou mrkev a půl lžičky kurkumy, do druhé části vmícháme strouhaný sýr a 1-2 lžíce smetany a do poslední majemno nastrouhanou cuketu a nasekaný medvědí česnek.

  4. Formu na chlebíček (21x11 cm) vymažeme olejem a na dno naklademe první vrstvu ochucenou cuketou a česnekem.

  5. Pak natřeme vrstvu masa se sýrem a navrch naklademe vrstvu masa ochuceného mrkví. Povrch lehce potřeme olejem.

  6. Vložíme do trouby rozehřáté na 190°C a pečeme nezakryté 25 minut. Pak troubu vypneme a maso necháme ještě 10 minut ve vypnuté troubě dojít.

  7. Pak vyndáme formu z trouby, opatrně slijeme přebytečnou tekutinu a trikoloru lehce vyklopíme z formy. Podáváme teplé, třeba s bramborovou kaší, ale chutná je i studená s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!