Květák po italsku recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

1 velký květák
1/2 kg rajčat
5 dkg másla
1 cibule
bobkový list
tymián
1 stroužk česneku
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný květák vložíme na čtvrt hodiny do vody s přídavkem soli, pak jej opláchneme a dáme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka.

  2. Rajčata pokrájíme na kostky, přidáme bobkový list, tymián, cibuli pokrájenou na kolečka, stroužek česneku a dusíme na mírném ohni pod pokličkou doměkka.

  3. Potom prolisujeme, vmícháme máslo, mletý pepř, osolíme a ještě podusíme.

  4. Květák rozkrojíme na 4 porce, dáme na talířky a zalijeme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!