Květák v křupavém kabátku s čerstvou majoránkou recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

1 větší květák
sůl
pepř
čerstvá majoránka
3 stroužky prolisovaného česneku
400 g brambor
1 vejce
hladká mouka
medvědí česnek sušený
špetka kurkumy

Postup přípravy receptu

  1. Květák omyjeme, rozdělíme na větší kousky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Brambory oloupeme, nastrouháme nahrubo a přebytečnou vodu slijeme.

  2. Přidáme prolisovaný česnek, špetku sušeného medvědího česneku, špetičku kurkumy, sůl, pepř, vejce a omytou nasekanou čerstvou majoránku. Podle potřeby přidáme hladkou mouku a vymícháme na těstíčko.

  3. Květák obalíme v této směsi. Takto obalený květák dáme na pečící papír zapéci do předehřáté trouby na 180°C a pečeme pěkně dokřupava a dozlatova. Podáváme s vařeným bramborem a se zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!