Květákový quiche recept

Top Recepty, Slané pečivo

Suroviny na recept

Na těsto:
330 g hladké mouky (použila jsem celozrnnou)
170 g másla
6 g soli
1 velké vejce (nebo 2 malá)
60 ml vody
Na náplň:
1/2 květáku
1/2 kelímku smetany ke šlehání
1 menší cibule
2 vejce
100 g šunky
150 g tvrdého sýra
sůl
pepř
muškátový oříšek dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které dáme vychladit do lednice.

  2. Mezitím si obereme květák na malé růžičky a na deset minut předvaříme.

  3. Polovinu uvařených růžiček odložíme stranou a druhou polovinu umixujeme spolu s polovinou kelímku smetany.

  4. K pyré přidáme na oleji osmahnutou cibulku a šunku, zbylý květák, 2 vejce, nastrouhaný tvrdý sýr a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

  5. Těsto rozválíme na plát vysoký necelý centimetr, vyložíme s ním kulatou zapékací misku, kterou jsme předtím vymazali sádlem, propícháme na několika místech vidličkou a na pět minut předpečeme v troubě.

  6. Poté do něj nalijeme květákovou směs a pečeme dalších cca 35 minut na 170°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!