Kynuté rohlíčky se skořicovou drobenkou recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

500 g hladké mouky
500 g polohrubé mouky
200 ml vlažného mléka
42 g droždí
3 vejce (1 vejce na potření)
1 Hera (rozpustit, musí být vlahá)
1 hrnek cukru, může být i méně
špetka soli
Drobenka:
2 lžíce másla
1 hrnek hrubé mouky nebo dětské krupičky
1/2 až 1 hrnek cukru
1 lžíce skořice

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme obě mouky, uděláme důlek, do něj nalijeme trochu vlahého mléka a rozdrobíme droždí, přidáme špetku soli, lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Ráda bych dodala, že já peču od oka, už kolik let nevážím.

  2. Pak přidáme 2 vejce, cukr, rozpuštěnou vlahou Heru a vlahé mléko (může ho být i méně, lijeme pomalu, podle konzistence těsta) uhněteme těsto, musí šustit o mísu. Na teplém místě nechávám kynout 1 hodinu až 1 hodinu a 15 minut.

  3. Než vykyne těsto, připravíme drobenku. Do menší mísy dáme máslo, cukr a mouku, skořici, rukou prohněteme, až se bude drobenka drobit. Mimo másla můžeme cukr i mouku buď ubrat nebo přidat.

  4. Z vykynutého těsta tvoříme 18 bochánků, ze kterých vyválíme válečky a zatočíme, skládáme na pečící papír, pomašlujeme vejcem a posypeme drobenkou. Pekla jsem na 180 C, dokud nezrůžoví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!