Kysané zelí zapékané s vepřovým masem recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

1,5 kg kysaného zelí
1/2 kg vepřového masa
2 lžíce rajčatového protlaku
4 rajčata (v zimě lze použít i konzervovaná loupaná rajčata)
sůl
mletý pepř
3 lžíce sádla
3 cibule
tuk na vymaštění pekáče

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na sádle osmahneme.

  2. Přidáme překrájené zelí a dusíme doměkka.

  3. Mezitím nakrájíme vepřové maso na menší kostičky, osolíme je, opepříme a dusíme asi 15 minut s rajčatovým protlakem a omytými, na čtvrtky nakrájenými rajčaty.

  4. Měkké zelí smícháme s dušeným masem, dáme do vymaštěného pekáče a asi půl hodiny zapečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!