Kysané zelí zapékané s vepřovým masem recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 1,5 kg kysaného zelí
- 1/2 kg vepřového masa
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 4 rajčata (v zimě lze použít i konzervovaná loupaná rajčata)
- sůl
- mletý pepř
- 3 lžíce sádla
- 3 cibule
- tuk na vymaštění pekáče
Postup Kysané zelí zapékané s vepřovým masem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na sádle osmahneme.
Přidáme překrájené zelí a dusíme doměkka.
Mezitím nakrájíme vepřové maso na menší kostičky, osolíme je, opepříme a dusíme asi 15 minut s rajčatovým protlakem a omytými, na čtvrtky nakrájenými rajčaty.
Měkké zelí smícháme s dušeným masem, dáme do vymaštěného pekáče a asi půl hodiny zapečeme.