Lasagne recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

400 g mletého hovězího masa
200 g mrkve
100 g cibule
100 g celeru
40 g česneku
100 g anglické slaniny
200 g strouhaného eidamu
80 g plnotučné hořčice
80 g kečupu
1 kostička masového bujónu
1 balení suchých lasagní
100 ml rostlinného oleje
100 ml vody
oregáno
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, celer a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. Zeleninu zpěníme na oleji, přidáme mleté maso, orestujeme, ochutíme hořčicí, kečupem, oregánem, do směsi rozdrobíme kostku bujónu, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a 10 minut podusíme.

  3. Na dno zapékací mísy dáme část masové směsi, na ni poklademe plátky slaniny, nasypeme strouhaný eidam a rozložíme plátky suchých lasagní, které prsty dobře stlačíme. Tento postup ve stejném sledu ještě 3x- 4x zopakujeme (záleží na velikostí nádoby), poslední vrstvu vždy zakončíme strouhaným sýrem.

  4. Mísu přikryjeme alobalem a zapékáme v předehřáté troubě na 180°C asi 40 minut, poté odkryjeme a ještě 5 minut zapečeme kvůli zlatavé barvě sýra.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!