Lasagne recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 400 g mletého hovězího masa
- 200 g mrkve
- 100 g cibule
- 100 g celeru
- 40 g česneku
- 100 g anglické slaniny
- 200 g strouhaného eidamu
- 80 g plnotučné hořčice
- 80 g kečupu
- 1 kostička masového bujónu
- 1 balení suchých lasagní
- 100 ml rostlinného oleje
- 100 ml vody
- oregáno
- pepř
- sůl
Postup Lasagne
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek nakrájíme najemno, celer a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle.
Zeleninu zpěníme na oleji, přidáme mleté maso, orestujeme, ochutíme hořčicí, kečupem, oregánem, do směsi rozdrobíme kostku bujónu, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a 10 minut podusíme.
Na dno zapékací mísy dáme část masové směsi, na ni poklademe plátky slaniny, nasypeme strouhaný eidam a rozložíme plátky suchých lasagní, které prsty dobře stlačíme. Tento postup ve stejném sledu ještě 3x- 4x zopakujeme (záleží na velikostí nádoby), poslední vrstvu vždy zakončíme strouhaným sýrem.
Mísu přikryjeme alobalem a zapékáme v předehřáté troubě na 180°C asi 40 minut, poté odkryjeme a ještě 5 minut zapečeme kvůli zlatavé barvě sýra.