Lasagne s mletým masem recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

500 g mletého hovězího masa
1 cibule
2 - 3 stroužky česneku
olej
5 rajčat
2 zelené papriky
bazalkové pesto (pesto rosso)
10 plátků anglické slaniny
500 ml mléka
30 g hladké mouky
máslo
cca 12 plátků lasagní
100 g strouhaného sýru

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve na oleji osmažíme cibuli a česnek, přidáme mleté maso a také restujeme, já přidala pesto a trochu soli. Pod pokličkou dusíme cca 15 minut, potom přidáme oloupaná nakrájená rajčata a papriky a chvíli ještě dusíme.

  2. Mezitím uvaříme bešamel - na másle uděláme jíšku, zalijeme studeným mlékem a uvaříme. Dochutíme muškátovým květem a solí.

  3. Na dno zapékací mísy dáme vrstvu lasagní (syrových), polijeme bešamelem, na něj naklademe anglickou slaninu a kdo chce, ještě plátky sýra.

  4. Další vrstva lasagní, na ně vrstva masové směsi, opět vrstva lasagní + bešamel. Zase lasagne, na ně masová směs, opět lasagně a bešamel, kterým končíme. Jeho povrch posypeme strouhaným sýrem.

  5. Pečeme cca 45 minut při 180°C. Před podáváním necháme chvilku vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!