Lasagne s mletým masem recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 - 3 stroužky česneku
- olej
- 5 rajčat
- 2 zelené papriky
- bazalkové pesto (pesto rosso)
- 10 plátků anglické slaniny
- 500 ml mléka
- 30 g hladké mouky
- máslo
- cca 12 plátků lasagní
- 100 g strouhaného sýru
Postup Lasagne s mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve na oleji osmažíme cibuli a česnek, přidáme mleté maso a také restujeme, já přidala pesto a trochu soli. Pod pokličkou dusíme cca 15 minut, potom přidáme oloupaná nakrájená rajčata a papriky a chvíli ještě dusíme.
Mezitím uvaříme bešamel - na másle uděláme jíšku, zalijeme studeným mlékem a uvaříme. Dochutíme muškátovým květem a solí.
Na dno zapékací mísy dáme vrstvu lasagní (syrových), polijeme bešamelem, na něj naklademe anglickou slaninu a kdo chce, ještě plátky sýra.
Další vrstva lasagní, na ně vrstva masové směsi, opět vrstva lasagní + bešamel. Zase lasagne, na ně masová směs, opět lasagně a bešamel, kterým končíme. Jeho povrch posypeme strouhaným sýrem.
Pečeme cca 45 minut při 180°C. Před podáváním necháme chvilku vychladnout.