Levné langoše recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 1 kg hladké mouky
- 2-3 lžičky soli (podle potřeby)
- 2 lžičky drceného kmínu (možno vynechat)
- 1 kostka čerstvého droždí (42 g)
- špetka cukru
- 5 lžic oleje (nemusí být)
- 700 ml vlažné vody (dle potřeby)
- olej na smažení
Postup Levné langoše
Postup přípravy receptu
-
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto - viz. poznámka. Můžeme použít i domácí pekárnu, kde se jako první dávají tekutiny, pak mouka smíchaná se solí a případně i s drceným kmínem, na ni cukr a rozdrobené droždí. Program Těsto, ale po zadělání je třeba přendat těsto k dalšímu kynutí do větší mísy, v pekárně by z mísy přeteklo.
Necháme vykynout, na větší rovný talíř dáme asi lžíci oleje, odebíráme kousky těsta a na tomto talíři roztlačíme a vytáhneme do šířky. Sice máme mastné prsty, ale zdá se mi tento postup lepší a rychlejší, než vyvalovat válečkem nebo těsto hodně pomoučit a roztahovat do šířky rukama. Rádo se lepí.
Ihned vhazujeme do vyšší vrstvy horkého oleje a smažíme z obou stran.
Odkládáme na papírový ubrousek odsaje přebytečný tuk. Podáváme dle svých zvyklostí. S prolisovaným česnekem, kečupem, tatarskou nebo ďábelskou omáčkou atp.
Sypeme sýrem.