Levné langoše recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

1 kg hladké mouky
2-3 lžičky soli (podle potřeby)
2 lžičky drceného kmínu (možno vynechat)
1 kostka čerstvého droždí (42 g)
špetka cukru
5 lžic oleje (nemusí být)
700 ml vlažné vody (dle potřeby)
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto - viz. poznámka. Můžeme použít i domácí pekárnu, kde se jako první dávají tekutiny, pak mouka smíchaná se solí a případně i s drceným kmínem, na ni cukr a rozdrobené droždí. Program Těsto, ale po zadělání je třeba přendat těsto k dalšímu kynutí do větší mísy, v pekárně by z mísy přeteklo.

  2. Necháme vykynout, na větší rovný talíř dáme asi lžíci oleje, odebíráme kousky těsta a na tomto talíři roztlačíme a vytáhneme do šířky. Sice máme mastné prsty, ale zdá se mi tento postup lepší a rychlejší, než vyvalovat válečkem nebo těsto hodně pomoučit a roztahovat do šířky rukama. Rádo se lepí.

  3. Ihned vhazujeme do vyšší vrstvy horkého oleje a smažíme z obou stran.

  4. Odkládáme na papírový ubrousek odsaje přebytečný tuk. Podáváme dle svých zvyklostí. S prolisovaným česnekem, kečupem, tatarskou nebo ďábelskou omáčkou atp.

  5. Sypeme sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!