Linecké na oslavu recept

Top Recepty, Cukroví

Suroviny na recept

30 dkg hladké mouky
3 žloutky
10 dkg moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 celé máslo
citronová kůra
pár kapek citronového aroma
dále mouka na vyválení
rybízová marmeláda na slepování
čokoládová poleva na dozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Přesátou mouku smícháme s cukrem a citronovou kůrou, kterou jsme nastrouhali, k tomu přidáme nastrouhané máslo, žloutky a citronové aroma.

  2. Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout v lednici.

  3. Na pomoučeném vále vyválíme plát asi 3mm silný a vykrajujeme tvary dle libosti a nálady.

  4. Tvary poklademe na vymazaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě do řůžova. Vychladlé slepíme marmeládou a pocákáme čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!