Ljutenice podle Airaniny babičky recept

Top Recepty, Zavařeniny

Suroviny na recept

1 kg cibule
3 kg zralých až přezrálých rajčat
3 kg kapií
1 dcl oleje
feferonka
česnek
sůl
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Jemně nakrájenou cibulku osmažíme na oleji, přidáme oloupaná, namletá rajčata a dusíme tak dlouho (za občasného míchání), až se vypaří šťáva.

  2. Mezitím si opečeme na plotně nebo v troubě kapie, sloupneme je a umeleme na masovém strojku.

  3. Kapie přidáme k rajčatům a opět podusíme, až hmota zůstane na oleji.

  4. Před sundáním z plotny dochutíme feferonkami, solí, cukrem a kdo má rád může přidat i prolisovaný česnek.

  5. Slijeme do skleniček a sterilujeme 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!