Marcipán ze Salka recept

Top Recepty, Zdobení

Suroviny na recept

400 g sušeného mléka (1 krabice)
1 plechovka Salka (slazené kondenzované mléko)
1 lžíce oleje
pár kapek sladké mandlové tresti (sladké + hořké)
malinko vody

Postup přípravy receptu

  1. Vše zpracujeme dohromady na hmotu podobnou pastelíně. Pokud lepí, přidáme prosátý moučkový cukr.

  2. Barvit můžeme přidáním potravinářské barvy s kapkou vody. Použijeme na potahování dortů, výrobu kytiček, lístečků atd. Je možno ho uchovat v chladničce dobře zabalený v potravinářské folii. Pokud přece jen časem velmi ztuhne, stačí ho nastrouhat, jen si navlhčit ruce a znovu zpracovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!