Marinované kuřecí nebo králičí řízky dle J. A. Fialové recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

500 - 600 g kuřecích stehenních řízků
nebo stehenní králičí řízky
Na marinádu:
1/2 menší cibule (cca 30 g)
1 - 2 stroužky česneku (jemně nastrouhat)
špetka máty peprné (možno vynechat)
1/4 lžičky mletého pepře
1/4 lžičky kari koření
1/4 lžičky mleté skořice
špetka hřebíčku (mletý nebo tlučený)
1,5 lžičky soli (dle potřeby)
1,75 lžičky octa (vše smícháme dohromady)
Na trojobal:
hladkou mouku
1 vejce
trochu mléka
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce naklepeme, potřeme marinádou a necháme několik hodin, nebo i do druhého dne odležet.

  2. Pak obalíme klasicky v trojobalu a smažíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!