Marinovaný kapr a k němu něco navíc... recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

naporcovaný kapr
hladká mouka
olej na smažení
hrst krájených hub
hrst krájeného řapíkatého celeru
sklenice bílého vína
sklenice rybího vývaru
Marináda:
1 lžička soli
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička kopru
1 lžíce oleje",

Postup přípravy receptu

  1. Naporcovaného kapra potřeme marinádou a necháme 2 hodiny odležet v lednici.

  2. Marinované porce obalíme v mouce a prudce osmažíme na oleji po obou stranách.

  3. Do pekáčku s mřížkou dáme houby a řapíkatý celer, zalijeme vínem a rybím vývarem. Vše osolíme. Na mřížku položíme osmažené porce kapra a dáme do trouby péct při 250 stupních na půl hodiny.

  4. Nakonec rozmixujeme vše, co nám zůstalo v pekáčku a použijeme jako omáčku k bramborám. Omáčku si každý podle chuti dosolí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!