Marokánky recept

Top Recepty, Cukroví

Suroviny na recept

1/8 l mléka
12 dkg vlašských ořechů - nalámat (pokud nejsou možno dát nesolené arašídy)
20 dkg kandovaného ovoce
7 dkg másla
7 dkg cukru

Postup přípravy receptu

  1. Výše uvedené suroviny vaříme 5 minut za neustálého míchání. Pak přidáme 3 dkg hladké mouky, chvilku povařit a odstavit.

  2. Na vymaštěném a pomoučněném plechu si připravíme kulatým vykrajovátkem předlohu (jeden kruh vedle druhého) a do těchto pomyslných koleček tvarujeme směs.

  3. Sušíme v mírné troubě při 150°C. Zchladlé marokánky namáčíme zespodu v čokoládě, klademe na bílý papír, otáčené čokoládou nahoru, než zaschne.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!