Máslové řízky - nemleté recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

4 vepřové plátky (kotlety, řízky, plecko, může být i kuřecí)
3 cibule
olej
máslo
paprika
sůl
pepř
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. V pekáči orestujeme cibuli nakrájenou na proužky a na chvíli odložíme.

  2. Maso naklepeme, okořeníme (sůl, pepř, mletá paprika) a zaprášíme moukou. Na pánvičce s olejem maso z obou stran opečeme a skládáme do pekáče na připravenou cibuli. Při opékání hlídáme, aby se nám výpek nepřipálil. Měl by být tmavohnědý, ale ne černý. Pak výpek zalijeme vodou, rozvaříme a nalijeme na maso v pekáči tak, aby bylo alespoň z poloviny potopené. Pak na každý plátek masa položíme kousek syrového másla.

  3. Přiklopíme a pečeme asi 1/2 až 3/4 hod při 170 °C. Základem úspěchu je nepřipálit výpek. Pokud se tak stane, raději ten kousek vyhoďte a rozvařte jen zbytek, aby jídlo nebylo hořké po připálenině. Nejlepší přílohou je bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!