Máslové řízky - nemleté recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 4 vepřové plátky (kotlety, řízky, plecko, může být i kuřecí)
- 3 cibule
- olej
- máslo
- paprika
- sůl
- pepř
- hladká mouka
Postup Máslové řízky - nemleté
Postup přípravy receptu
-
V pekáči orestujeme cibuli nakrájenou na proužky a na chvíli odložíme.
Maso naklepeme, okořeníme (sůl, pepř, mletá paprika) a zaprášíme moukou. Na pánvičce s olejem maso z obou stran opečeme a skládáme do pekáče na připravenou cibuli. Při opékání hlídáme, aby se nám výpek nepřipálil. Měl by být tmavohnědý, ale ne černý. Pak výpek zalijeme vodou, rozvaříme a nalijeme na maso v pekáči tak, aby bylo alespoň z poloviny potopené. Pak na každý plátek masa položíme kousek syrového másla.
Přiklopíme a pečeme asi 1/2 až 3/4 hod při 170 °C. Základem úspěchu je nepřipálit výpek. Pokud se tak stane, raději ten kousek vyhoďte a rozvařte jen zbytek, aby jídlo nebylo hořké po připálenině. Nejlepší přílohou je bramborová kaše.