Masové koule na opečené zelenině s bramborovo-sýrovými kopečky recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

0,5 kg mletého masa
1 lžíce plnotučné hořčice
1,5 lžíce koření do mletého masa
hrst strouhánky
1 vejce
sůl
olej
1 malá cuketa
1 velká mrkev
2 čerstvé papriky
6 žampionů
olivový olej
1 kg brambor
2 vejce
máslo
0,5-1 dcl mléka
petrželka
10 dkg strouhaného sýra
sůl
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso okořeníme, přidáme vajíčko, hořčici, strouhanku a vejce a hmotu propracujeme. Ze směsi vytvarujeme koule o průměru 5 cm, které poklademe na plech s pečicím papírem, zakápneme olejem a dáme péct do trouby na 200°C cca 30 minut.

  2. Zeleninu nakrájíme na tenké kroužky a orestujeme zprudka na olivovém oleji, aby zůstala křupavá.

  3. Brambory uvaříme doměkka, rozmačkáme spolu s teplým mlékem a máslem na hustou kaši, vmícháme vajíčka, petrželku, sůl, muškát a polovinu nastrouhaného sýra a na plech nastříkáme zdobícím sáčkem pusinky.

  4. Ty posypeme zbytkem strouhaného sýra a dáme zapéct do trouby, než sýr zezlátne, cca 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!