Masové koule ve smetanové omáčce recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

500 g mletého masa
1 cibule
3 vařené brambory
2 žloutky
2 lžičky Solamylu
1 hrst strouhanky
150 ml smetany na šlehání
pepř
olej
sůl
o m á č k a:
250 ml smetany
1 lžíce hořčice
150 ml vývaru(bujónová kostka)
2 lžičky Solamylu
je-li třeba tak sůl

Postup přípravy receptu

  1. Jemně umleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme a pěkně promícháme, pak dáme jemně nakrájenou cibuli, žloutky, Solamyl, na jemno nastrouhané uvařené brambory, strouhanku, smetanu a všechno pěkně ručně zpracujeme na hladkou směs.

  2. Pekáč si vymázneme olejem a do něj vkládáme koule, které jsme si vytvarovali z masové směsi (lepší jsou menší). Dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C do hněda, asi 40 minut a v polovině pečení si koule obrátíme.

  3. Pak koule vyndáme z pekáčku a uděláme si omáčku na plotýnce-přidáme smetanu, Solamyl, hořčici a vývar, smícháme metlou do hladka, vrátíme koule zpátky a povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!