Masové koule ve smetanové omáčce recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 500 g mletého masa
- 1 cibule
- 3 vařené brambory
- 2 žloutky
- 2 lžičky Solamylu
- 1 hrst strouhanky
- 150 ml smetany na šlehání
- pepř
- olej
- sůl
- o m á č k a:
- 250 ml smetany
- 1 lžíce hořčice
- 150 ml vývaru(bujónová kostka)
- 2 lžičky Solamylu
- je-li třeba tak sůl
Postup Masové koule ve smetanové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Jemně umleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme a pěkně promícháme, pak dáme jemně nakrájenou cibuli, žloutky, Solamyl, na jemno nastrouhané uvařené brambory, strouhanku, smetanu a všechno pěkně ručně zpracujeme na hladkou směs.
Pekáč si vymázneme olejem a do něj vkládáme koule, které jsme si vytvarovali z masové směsi (lepší jsou menší). Dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C do hněda, asi 40 minut a v polovině pečení si koule obrátíme.
Pak koule vyndáme z pekáčku a uděláme si omáčku na plotýnce-přidáme smetanu, Solamyl, hořčici a vývar, smícháme metlou do hladka, vrátíme koule zpátky a povaříme.