Masovo-rybí kuličky v klasické smetanové omáčce recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

400 g mletého masa
8 filetů ančoviček
1 vejce
10 lžic strouhanky
2 lžičky hořčice
petrželka nebo kerblík
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
trochu celeru
200 ml smetany ke šlehání
2 lžíce hladké mouky
nové koření
bobkový list
ocet
cukr
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ančovičky rozsekáme v mixéru a smícháme s mletým masem.

  2. Přidáme hořčici, vejce a strouhanku. Osolíme méně, než jsme zvyklí a lehce opepříme.

  3. Dobře promícháme a necháme odpočinout, aby se strouhanka stihla nasáknout.

  4. Vytvoříme kuličky velikosti pingpongového míčku a na půl hodiny vložíme do trouby, rozehřáté na 200°C.

  5. Výpek z masa přelijeme do kastrolu a osmahneme na něm drobně nakrájenou cibuli dozlatova.

  6. Přidáme hrubě nastrouhanou kořenovou zeleninu a restujeme asi deset minut. Poté poprášíme hladkou moukou, prosmahneme a zalijeme horkou vodou nebo vývarem. Osolíme, přidáme ocet, cukr a koření.

  7. Necháme probublávat na nejnižší teplotě asi dvacet minut až půl hodiny.

  8. Tuhé koření vyjmeme a omáčku propasírujeme.

  9. Do omáčky vrátíme kuličky, přilijeme smetanu, dochutíme a jemným varem prováříme ještě deset minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!