Miništoly jako cukroví recept
Top Recepty, CukrovíSuroviny na recept
- 250 g hladké mouky
- 1 zarovnaná kávová lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 špetka soli
- 75 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 100 g kandované citronové kůry
- 50 g rozinek
- 50 g mletých mandlí
- 150 g změklého másla (hery)
- 1 vejce
- 1 polévková lžíce rumu (aroma)
- marcipán (použila jsem z čokolády oloupaný marcipánový suk z Lidlu o váze 175g zn. Favorina)
- rozpuštěné máslo (s lžičkou rumu na potření)
- cukr
Postup Miništoly jako cukroví
Postup přípravy receptu
-
Na přípravu těsta smícháme v míse mouku, kypřicí prášek, sůl, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, rozinky a mandle.
Přidáme změklé máslo, vejce, rum a vše zpracujeme na hladké těsto.
Z těsta tvarujeme - ušťipujeme - kuličky o průměru cca 3cm, v pomoučněné ruce je rozplácneme a zabalíme do nich kousky marcipánu, který jsme si předem nakrájeli na hranolky cca 3 cm dlouhé.
Miništoly naskládáme na plech vyložený papírem na pečení, tupou stranou nože trochu ztvarujeme a vložíme do předehřáté trouby.
Pečeme cca 10-12 minut při teplotě 160 st. (horkovzdušná trouba).
Horké potíráme rozpuštěným máslem a po mírném zchladnutí důkladně pocukrujeme.