Mleté hovězí maso s mrkví recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 500 g mletého hovězího masa
- 300 g mrkve
- 2 žloutky
- 4 stroužky česneku
- sůl
- mletý pepř
- mletá červená paprika
- majoránka
- 500 ml zeleninového bujónu nebo vývaru
- 2 cibule
- máslo
- olej
Postup Mleté hovězí maso s mrkví
Postup přípravy receptu
-
Mrkev očistíme a polovinu ji dáme do hrnce, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Vytáhneme a necháme vychladnout, vývar nevyléváme. Pak pokrájíme na kousky dlouhé 3 cm.
Mleté maso osolíme, okořeníme pepřem, majoránkou, mletou paprikou, přidáme prolisovaný česnek a řádně promícháme. Z masa vytvoříme placku do středu vložíme kousky mrkve a mokrýma rukama vytvoříme koule. V pánvi na rozehřátém oleji koule ze všech stran opečeme a dáme stranou.
Na pánev dáme máslo, nadrobno nakrájenou cibuli, opečeme a přidáme na kolečka nakrájenou zbývající mrkev, posolíme a krátce podusíme. Vložíme opečené koule, podlijeme vývarem, přikryjeme poklicí a asi 30 minut dusíme.
Potom koule opět vyndáme šťávu rozmixujeme a zjemníme smetanou. Podáváme s bramborovou kaší.