Mleté hovězí maso s mrkví recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

500 g mletého hovězího masa
300 g mrkve
2 žloutky
4 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
mletá červená paprika
majoránka
500 ml zeleninového bujónu nebo vývaru
2 cibule
máslo
olej

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme a polovinu ji dáme do hrnce, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Vytáhneme a necháme vychladnout, vývar nevyléváme. Pak pokrájíme na kousky dlouhé 3 cm.

  2. Mleté maso osolíme, okořeníme pepřem, majoránkou, mletou paprikou, přidáme prolisovaný česnek a řádně promícháme. Z masa vytvoříme placku do středu vložíme kousky mrkve a mokrýma rukama vytvoříme koule. V pánvi na rozehřátém oleji koule ze všech stran opečeme a dáme stranou.

  3. Na pánev dáme máslo, nadrobno nakrájenou cibuli, opečeme a přidáme na kolečka nakrájenou zbývající mrkev, posolíme a krátce podusíme. Vložíme opečené koule, podlijeme vývarem, přikryjeme poklicí a asi 30 minut dusíme.

  4. Potom koule opět vyndáme šťávu rozmixujeme a zjemníme smetanou. Podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!