Mleté maso zapečené s květáčkem recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

500 g mletého masa
1 větší květák
2 rohlíky
trocha mléka
2 střední cibule
2 vejce
sůl
pepř
Jíška:
máslo
hladká mouka
vejce
tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a povaříme v mírně osolené vodě nebo v páře do poloměka.

  2. Mezitím si namočíme rohlíky do mléka a až jsou rozmočené, přidáme k nim osolené a opepřené mleté maso, cibuli nakrájenou na kostičky a vejce.

  3. Do vymazané zapékací mísy vyskládáme květákové růžičky, na ně navrstvíme směs z mletého masa a zalijeme jíškou, kterou jsme udělali takto: v kastrůlku rozpustíme máslo a potom ho zahustíme hladkou moukou podle potřeby, necháme povařit a po vychladnutí přidáme vejce a trochu nastrouhaného sýru (podle chuti).

  4. Pečeme v předehřáté trobě zhruba hodinu (záleží podle množství, já obvykle dělám rovnou z dvojité dávky) a těsně před koncem můžeme nasypat zbytek sýra.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!