Mlsná kachna recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

1 kachna
sůl
mletý pepř
5 stroužků česneku
drcený kmín
1 lžička mleté červené papriky
Nádivka:
1 kuřecí prso
1/2 jablka
1 vejce
50 g arašídů
1/2 malé cibule
2 lžíce strouhanky
1 lžíce másla
petrželka
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme nádivku. Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na másle, přidáme arašídy a osmahneme mírně dorůžova. Necháme vychladnout. Kuřecí prsíčko nakrájíme na malé kousky a nožem rozsekáme na jemno. Jablko nakrájíme na malé kostičky, dáme do misky, přidáme vejce, strouhanku, kuřecí maso, cibulku s arašídy, petrželku, sůl, pepř. Vše promícháme.

  2. Kachnu očistíme, omyjeme, osušíme. Odřízneme křídla, biskupa, opatrně odřízneme maso, uštípneme krajové kostičky, aby se lépe zašívala. Kachnu vevnitř osolíme, naplníme nádivkou a zašijeme potravinářskou nití. Já vždy nití omotám kousek špejle, nemusím tak hledat, kde ji vytáhnout a bát se, že jsem nit zapomněla.

  3. Rozetřeme česnek se solí, pepřem a paprikou, potřeme kachnu a posypeme kmínem. Dáme ji do pekáčku, podlijeme vodou a dusíme na 180°C 2 hodiny, pak odkryjeme a pečeme na 160°C ještě přes 1 hodinu dozlatova, kachnu poléváme. Pak kachnu vytáhneme, ustřihneme vrchní půlky stehen (aby lépe ležela na pekáčku), rozdělíme ji na půlku. Obě poloviny dáme nádivkou navrch, přidáme stehýnka a za častého podlévání pečeme ještě půl hodiny na 150°C, pak opatrně kachnu otočíme a bez podlévání pečeme ještě půl hodiny. Jestli je měkká, zjistíme píchnutím špejlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!