Mořská štika s čínským zelím Pak choi recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

400 g filetů mořské štiky
1 čínské zelí Pak choi
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
2 lžíčky rybí omáčky
sojová omáčka podle chuti
1 lžička solamylu
olej

Postup přípravy receptu

  1. Filety vysušíme papírovou utěrkou. Na pánvi rozehřejeme olej a rybí kousky zprudka opečeme. Ztlumíme plamen, přidáme rybí omáčku, zázvor a necháme chvíli dusit. Před koncem vmícháme Pak choi pokrájené na menší kousky a společně povaříme (zelenina musí zůstat křehká).

  2. V trošce vody rozmícháme solamyl, přidáme na pánev, dochutíme sojovou omáčkou, promícháme a necháme přejít varem. Sojová omáčka je dostatečně slaná, tak pokrm již nesolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!