Mramorový korpus recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

4 vejce
240 g cukru
1 vanilkový cukr
250 g hladké mouky
1 necelý prášek do pečiva
150 ml oleje
100 ml vroucí vody
2 lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude.

  2. Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem a sníh z bílků.

  3. Třetinu těsta přendáme do mísy od bílkového sněhu a obarvíme kakaem.

  4. Doprostřed formy dáme 1 lžíci kakaového těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Na světlé těsto dáme opět 1 lžíci tmavého těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Tento postup opakujeme do vypotřebování obou těst. Těsto dáváme lžící pořád na jedno místo - doprostřed formy, do stran se rozlévá samo.

  5. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi hodinu. Upečený korpus necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!