Mrkvové řízečky, toast s dipem a pečené rajčátko recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 2 mrkve
- olivový olej
- sůl
- toastový chléb (počet kusů je libovolný)
- bílý jogurt
- salátová okurka
- česnek
- pepř
- ocet
- 1 větší vařená brambora
- rajčátka (počet opět libovolný)
- bazalka
- cibule
Postup Mrkvové řízečky, toast s dipem a pečené rajčátko
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si mrkev oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a dáme vařit do lehce osolené vody.
Než nám mrkev změkne, připravíme si dip: najemno nastrouháme salátovou okurku a promícháme s najemnou nařezaným česnekem, pomačkanou větší bramborou, lžičkou olivového oleje, lžičkou octa,polovinou najemno nakrájené cibule a asi dvěma lžícemi bílého jogurtu.
Připepříme a přisolíme dle chuti.
Jakmile je mrkev uvařená slijeme si vodu a na pánev si dáme rozehřát olej.
Také si dáme rozehřát troubu na 250°C.
Mrkvové plátky důkladně osmažíme z obou sran a přebitečný olej vyjaseme ubrouskem.
Do trouby si dáme rajčátka nakrojené v půli a proložené plátky cibule, popř. i česneku a bazalkovými lístky.
Upečený toast si poté potřeme dipem a podáváme s mrkvovými řízečky a pečenými rajčátky.