Mrkvové řízečky, toast s dipem a pečené rajčátko recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

2 mrkve
olivový olej
sůl
toastový chléb (počet kusů je libovolný)
bílý jogurt
salátová okurka
česnek
pepř
ocet
1 větší vařená brambora
rajčátka (počet opět libovolný)
bazalka
cibule

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si mrkev oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a dáme vařit do lehce osolené vody.

  2. Než nám mrkev změkne, připravíme si dip: najemno nastrouháme salátovou okurku a promícháme s najemnou nařezaným česnekem, pomačkanou větší bramborou, lžičkou olivového oleje, lžičkou octa,polovinou najemno nakrájené cibule a asi dvěma lžícemi bílého jogurtu.

  3. Připepříme a přisolíme dle chuti.

  4. Jakmile je mrkev uvařená slijeme si vodu a na pánev si dáme rozehřát olej.

  5. Také si dáme rozehřát troubu na 250°C.

  6. Mrkvové plátky důkladně osmažíme z obou sran a přebitečný olej vyjaseme ubrouskem.

  7. Do trouby si dáme rajčátka nakrojené v půli a proložené plátky cibule, popř. i česneku a bazalkovými lístky.

  8. Upečený toast si poté potřeme dipem a podáváme s mrkvovými řízečky a pečenými rajčátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!