Můj první aspikový amaroun recept

Top Recepty, Studená kuchyně

Suroviny na recept

šunka
(br. salát nebo náplň kterou máte radi)
kyselé okurky
tvrdý plátkový sýr
mrkev na ozdobu
vařená vejce
petrželka
Želatinka:
900 ml vody
100 ml octa
nové koření
celý pepř
bobkový líst
1 cibule
sůl
cukr
2 pytlíky želatiny na vaječnou tlačenku

Postup přípravy receptu

  1. Amaroun nebo jinou formu si vypláchneme studenou vodou a navrstvíme suroviny, které máme rádi.

  2. Všechny suroviny na želatinku svaříme a necháme chviličku zchladnout jen aby to nebylo úplně vřelé. Pak přimícháme 2 pytlíky želatiny na vaječnou tlačenku a pořádně rozmícháme..

  3. Pomalinku po stěnách lijeme do formy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!