Narozeninové pařížské muffinky recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

2 vejce
90 g cukr krupice
80 g polohrubé mouky
3 lžíce oleje
20 g kakaa
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli (do bílků na sníh)
Pařížský krém:
2 kelímky minimálně smetany 33% ke šlehání
1 tabulka hořké čokolády
30 g kakaa
3 lžíce cukr krupice
pikantní marmeláda na promazání

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve a nejlépe den dopředu připravíme postupně krém na zdobení. Do kastrůlku nalijeme smetanu, vsypeme kakao, cukr, nalámeme čokoládu a za stálého míchání na střední ohřev mícháme tak dlouho, dokud se směs nespojí. Necháme vystydnout a vložíme do lednice, dokud směs nebude studená, nejlépe do druhého dne.

  2. Vajíčka vyndáme cca 30 min před pečením z lednice, aby měla pokojovou teplotu, díky tomu ušleháme krásně pevný sníh. Mezitím už rozpaluji troubu na 170°C. Rozdělíme žloutky od bílků, z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, poté přidáme cukr a šleháme další minutku, žloutky mírně metlou napěníme a opatrně vmícháme ke sněhu, pak přidáme olej, zase promícháme a nakonec si ve vedlejší míse smícháme polohrubou mouku, prášek do pečiva, kakao, kypřící prášek, tuto směs opatrně vmícháme do sněhové směsi.

  3. Formu na muffiny vysteleme papírovými košíčky, plníme do polovičky kakaovou směsí a dáme péct cca 20-30 min, na střední polohu do trouby. Zda je těsto upečené, vyzkoušíme tak, že do něj zapíchneme špejli a pokud se na ni těsto nelepí, máme upečeno, aby těsto nespadlo, dříve než po těch 20 minutách troubu pokud možno neotevírejte. Upečené necháme vychladnout.

  4. Po vychladnutí prokrojíme, promažeme pikantní marmeládou, spojíme. Vyndáme z lednice smetanovou směs z kakaa, čokošky, a šleháme tak dlouho, dokud z toho nemáme krásně pevný krém. Do pytlíku, buď kdo má zdobící, nebo obyč, pevnějšího toho mrazícího s ustřihnutým růžkem, dáme krém a zdobíme muffinky, libovolně, jak kdo má rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!