„Nízkokalorická svačinka“: Plněné rajče s pečenou paprikou recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

510 g sladkých červených paprik
840 g větších zralých keříkových rajčat
150 g cottage light
100 g ricotty
1 lžička olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejte si troubu na 200°C.

  2. Papriky omyjte, osušte, ale ponechte vcelku. Potřete je olivovým olejem (úplně stačí 1 lžička), položte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby tak na půl hodiny.

  3. Mezitím si vydlabejte rajčata. Ostrým nožem seřízněte vrchní část se stopkou a odložte stranou. Následně pomocí čajové lžičky vydlabejte dužinu (pokud se rajče kolébá, mírně seřízněte i spodek, aby pěkně stálo – pak ale pozor, abyste si do něj při dlabání neudělali díru).

  4. Upečené papriky přesuňte do mísy a potáhněte potravinovou fólií, aby se zapařily a slupka šla snadno oddělit. Nechte asi 10 minut odpočívat.

  5. Ze všech paprik stáhněte slupku a odstraňte stopku i semínka.

  6. Upečenou dužinu přesuňte společně se 175g riccoty do robotu a rozmixujte v hladkou směs.

  7. Nakonec vmíchejte 150g sýra cottage a dochuťte trochou soli.

  8. Vydlabaná rajčata naplňte připraveným krémem a uložte na 10 minut do ledničky vychladit.

  9. Ozdobně přiklopte vrškem se stopkou a servírujte na hnízdu ze salátových lístků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!