Olomoucké ravioli recept

Top Recepty, Těstoviny

Suroviny na recept

200g Olomouckých tvarůžků
200g polohrubé mouky
2 vejce
100g hub (nejlépe hříbků)
2 dl smetany
1 vetší cibule
olej
sůl
pepř
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, vajec a soli vypracujeme tužší nudlové těsto, z něj vytvoříme malé taštičky naplněné kouskem tvarůžků a okraje pevně stiskneme. Necháme v chladu odpočinout do druhého dne, potom je ve slané vodě uvaříme do měkka.

  2. Zatímco se ravioli vaří, připravíme si omáčku: Na oleji osmahneme cibulku, přidáme hříbky, osolíme, okmínujeme, opepříme a podusíme. Když jsou houby měkké, přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali lžičku mouky, a za stálého míchání chvilku povaříme. Hotové ravioli rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!