Olomoucké zapékané brambory - rychlý a jednoduchý recept recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 1 kg brambor
- 150 g anglické slaniny
- 300 g uzené krkovičky
- tvarůžky
- koření (italské, farmářské, grilovací, sůl, pepř)
- 2 vejce
- mléko
- sádlo
- okurka
Postup Olomoucké zapékané brambory - rychlý a jednoduchý recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory klasicky oškrábeme a uvaříme v osolené vodě. Mezitím nakrájíme slaninu s krkovičkou a rozpálíme troubu na 180°C. Vejce s mlékem rozkvedláme.
Pekáč vymažeme sádlem. Do něj nasypeme uvařené brambory, ochutíme kořením. Přisypeme slaninku s krkovičkou, zalijeme vejci a nakonec zasypeme tvarůžky.
Pečeme přikryté 20 min na 180°C, poté přidáme na teplotě, alespoň na 220°C a pečeme odkryté do zlatova. Podáváme s okurkou.