Omáčka z mangoldu (takový dobrý špenát) recept

Top Recepty, Omáčky

Suroviny na recept

cca 500 g mangoldových listů (bez řapíku)
1 cibule
5-6 stroužků utřeného česneku
50 g slaniny + plátek másla
2 lžíce hladké mouky
50 ml smetany
vývar dle potřeby
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mangold důkladně umyjeme a nakrájíme na proužky. Osolenou vodu přivedeme k varu a mangold povaříme do měkka. Uvařený vytáhneme děrovanou lžící a ihned zchladíme v ledové vodě, vodu z mangoldu ponecháme.

  2. Nakájenou slaninu s máslem opečeme a přidáme cibuli, nakrájenou na kousky. Necháme zpěnit a zasypeme moukou. Jíšku zalijeme vývarem z mangoldu (případně doplníme vývarem z masa) a povaříme asi deset minut.

  3. Do povařené omáčky vrátíme uvařený mangold a vše ponorným mixérem rozmixujeme. Nakonec omáčku dochutíme smetanou, česnekem (hodně) a solí s pepřem. Podáváme s brambory a vařeným hovězím masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!