Ostrý vepřový guláš recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

1/2 kg libové plece
4 větší cibule
4 stroužky česneku
koření:
bobkový list
mletá paprika sladká
mletá paprika pálivá
chilli
gulášové koření
masox
nejméně 2 litry vody
hladká mouka nebo zahušťovadlo
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, česnek nakrájíme nahrubo a smažíme. Když je barva zlatavá, přidáme maso nakrájené na větší kousky a restujeme za častějšího míchání - 15 minut. Do orestované směsi přidáme veškeré koření mimo marinády a tři minutky ještě restujeme.

  2. Pak vlijeme vodu a přidáme masox - já dávám zeleninový, občas promícháme, dodáme marinádu, vaříme do měkka a nakonec zahustíme. Příloha dle chuti, nejlépe kynutý knedlík nebo chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!