Pájovo kuře na pivě recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

celé kuře
sůl
pepř
2 veliké cibule
8 plátků anglické slaniny
olej
2 dcl jakéhokoliv piva
2 velké lžíce rozinek
1 lžička cukru
2 bobkové listy

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme nálev - pivo, rozinky, cukr, bobkové listy zamíchat a 15 minut nechat odstát.

  2. Kuře naporcujeme na 8 menších kousků, osolíme, opepříme, naklademe do ohnivzdorné misky nebo pekáčku, posypeme cibulí pokrájené na kolečka.

  3. Na každý kousek masa dáme plátek anglické slaniny, zakapeme olejem a zalijeme připraveným pivním nálevem.

  4. Přiklopíme, pečeme v troubě při 180°C asi jednu hodinu, v polovině času obrátíme. Po hodině odklopíme, můžeme nechat dopéci pro kůrčičku, pokud je ještě příliš tekutiny, musí zůstat jen sos. Podáváme s bramborem, rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!