Pájovo kuře na pivě recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- celé kuře
- sůl
- pepř
- 2 veliké cibule
- 8 plátků anglické slaniny
- olej
- 2 dcl jakéhokoliv piva
- 2 velké lžíce rozinek
- 1 lžička cukru
- 2 bobkové listy
Postup Pájovo kuře na pivě
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme nálev - pivo, rozinky, cukr, bobkové listy zamíchat a 15 minut nechat odstát.
Kuře naporcujeme na 8 menších kousků, osolíme, opepříme, naklademe do ohnivzdorné misky nebo pekáčku, posypeme cibulí pokrájené na kolečka.
Na každý kousek masa dáme plátek anglické slaniny, zakapeme olejem a zalijeme připraveným pivním nálevem.
Přiklopíme, pečeme v troubě při 180°C asi jednu hodinu, v polovině času obrátíme. Po hodině odklopíme, můžeme nechat dopéci pro kůrčičku, pokud je ještě příliš tekutiny, musí zůstat jen sos. Podáváme s bramborem, rýží.