Pangasius s majolkou(tatarkou) recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- pangas nebo aljašská treska
- brambory
- 50 ml smetany
- 3 vejce
- 20 dkg tvrdého sýra nebo plátkového sýra
- majolka nebo tatarka
- koření na ryby
- kmín
- sůl
Postup Pangasius s majolkou(tatarkou)
Postup přípravy receptu
-
Do pekáčku nalít trošku oleje a promastíme ho, na dno dáme oloupané na kousky nakrájené brambory, osolíme je a posypeme kmínem ale 1/2 množství, co máme připravené.
Rybu si nasolíme a posypeme kořením na ryby a dáme jí na brambory a celou potřeme majolkou, (tatarkou), na rybu druhou 1/2 brambor, které zase posolíme a okmínujeme.
Pak si do smetany rozmícháme vajíčka, zalijeme pekáček a dáme péct do vyhřáté trouby, ke konci pečení dáme na brambory nakrájený tvrdý sýr, nebo plátky a chvíli ještě dopečeme, než se roztaví.