Pardubické perníčky měkoučké plněné povidly recept

Top Recepty, Cukroví

Suroviny na recept

Sirup:
1/2 kg krystalového cukru (já dala třtinový)
250 ml vody
1 lžička jedlé sody
Těsto:
1 kg hladké mouky
190 g medu
40 g džemu/povidel
2 vejce
špetka soli
1/2 prášku do pečiva
1 lžička skořice
Dále:
povidla na plnění
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Jeden den dopředu svaříme sirup, od bodu varu vaříme asi 5 minut. Necháme do druhého dne v chladu.

  2. Druhý den smícháme všechny suroviny na těsto a přidáme i sirup. Těsto odložíme stranou do chladna alespoň na 4 hodiny nebo kdo chce, může do druhého dne.

  3. Vykrajujeme různé tvary, které dáme na plech trošku od sebe, porostou nám. Po vychladnutí plníme povidly a poléváme čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!