Patizon jako peříčko recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

1 patizon
50 g (5 PL) ovesných vloček
2 bílky
sůl
česnek (podle chuti, spíše šetřit)
pepř (přiměřeně nebo vynechat)
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Patizon rozkrojíme, zbavíme semen a neloupaný nastrouháme nahrubo. Smísíme se solí, utřeným česnekem a vločkami.

  2. Z bílků ušleháme sníh a spojíme ho s patizonovou masou.

  3. Na pánvi tvoříme lívanečky, placičky či palačinky a smažíme z obou stran na středním ohni dozlatova. Podával jsem s DUŠENÝMI BRAMBORY a salátem, ale avšak bez přílohy je to chuťovka tak akorát pro jednoho... Poznámka: Mám rád i jemná, ne moc kořeněná jídla a toto předčilo veškerá očekávání..., ale každý ať si to klidně udělá podle svého gusta. Z uvedené dávky jsem zvládl 6 ks relativně tenkých palačinek, velkých skoro přes celou pánev - hůře se obracejí... Vločky jsem použil tzv. jemné. Místo vloček lze použít mouku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!