Patizonové karbanátky pečené v troubě (vhodné i pro bezlepkovou dietu) recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 1 větší patizon
- tvrdý sýr
- 2 vajíčka
- mouka na zahuštění
- sůl
- pepř
- majoránka
- česnek
- olej
- strouhanka
Postup Patizonové karbanátky pečené v troubě (vhodné i pro bezlepkovou dietu)
Postup přípravy receptu
-
Patizon oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme tvrdý sýr, taktéž nastrouhaný nahrubo. Promícháme, do směsi rozklepneme 2 vajíčka a přidáme 4 stroužky prolisovaného česneku. Osolíme, opepříme. Zahustíme moukou.
Na plech vystlaný pečícím papírem klademe malé kopečky, které lžičkou zploštíme. Pečeme v troubě vyhřáté na 220°C asi 30 minut.
Druhá varianta je udělat placičky a obalit je ve strouhance. Ty pak poklademe na pečicí papír, pokapeme olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 220°C.