Pečené jehněčí maso recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

600 g jehněčího masa
500 g brambor
1 cibule
2 čerstvé papriky
1 lžička oleje
1 lžička mleté papriky
pepř
1 lžička kmínu

Postup přípravy receptu

  1. V zapekacej miske na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme na kocky narezané mäso a opražíme, kým sa zatiahne. Posypeme paprikou, osolíme, okoreníme. Podlejeme horúcou vodou a zakryté v rúre dusíme do polomäkka.

  2. Potom vyberieme, posypeme na pásiky narezanou paprikou. Navrstvíme na kúsky narezané zemiaky, osolíme, posypeme rascou a ak treba, podlejeme opäť horúcou vodou, aby bolo dosť šťavy. Zakryté dusíme opäť v rúre, kým zemiaky nezmäknú.

  3. Nakoniec odkryjeme a zapečieme do červena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!