Pečené kuřecí čtvrtky na pivu s tymiánem recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

2 kuřecí čtvrtky
grilovací koření na kuře (bez soli)
tymián
1/2 l piva (nejlepší desetistupňové)
1 střední cibule
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí čtvrtky omyjeme a osušíme.

  2. Osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a grilovacím kořením a necháme v lednici cca 2 hodiny odležet.

  3. V pekáčku si rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a zpěníme.

  4. Na cibulku přidáme kuřecí čtvrtky a krátce orestujeme ze všech stran.

  5. Potom pekáček vložíme do vyhřáté trouby, podlijeme pivem a pečeme při teplotě 200 stupňů cca 1 hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!