Pečené kuřecí čtvrtky na pivu s tymiánem recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 2 kuřecí čtvrtky
- grilovací koření na kuře (bez soli)
- tymián
- 1/2 l piva (nejlepší desetistupňové)
- 1 střední cibule
- olej
- sůl
- pepř
Postup Pečené kuřecí čtvrtky na pivu s tymiánem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí čtvrtky omyjeme a osušíme.
Osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a grilovacím kořením a necháme v lednici cca 2 hodiny odležet.
V pekáčku si rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a zpěníme.
Na cibulku přidáme kuřecí čtvrtky a krátce orestujeme ze všech stran.
Potom pekáček vložíme do vyhřáté trouby, podlijeme pivem a pečeme při teplotě 200 stupňů cca 1 hodinu.