Pečení holubi recept

Top Recepty, Sladká jídla

Suroviny na recept

500 g polohrubé mouky
250 ml mléka
30g droždí
80 g cukru krupice
1 vejce
100 g másla
1/4 lžičky soli
citronová kůra
100 ml mléka
1 žloutek na potření

Postup přípravy receptu

  1. Ve 100 ml vlahého mléka rozmícháme lžíci mouky, cukru, rozdrobené droždí a necháme vykynout kvásek.

  2. Do mísy dáme mouku, přidáme kvásek, zbylý cukr a mléko, vejce, rozpuštěný tuk a citronovou kůru.

  3. Zaděláme těsto a necháme na teplém místě vykynout. Během kynutí těsto několikrát promícháme, mělo by být pružné a hladké.

  4. Z vykynutého těsta odkrajujeme 50 g kousky, vyválíme na délku cca 23 cm a uděláme klasický uzel. Na jednom konci vytvoříme hlavičku a na druhém konci ocas. Zobáček je vykrojený z rozinky.

  5. Holuby potřeme rozšlehaným žloutkem v mléce, necháme chvíli kynout a pečeme cca 15 minut při 230°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!